ОТКРИЕНО Е ШТО ПРЕДИЗВИКУВА РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВИ: Проверете дали и вам ви се заканува истата опасност!

Воздухот е погуст во низините, а со тоа е и побогат со кислород кој во претерани количества е опасен за човековиот организам.Факторите од кои луѓето заболуваат од рак на белите дробови, само делумно се познати. На сите веќе добро им е познато пушењето, но ова опасно заболување настанува и поради смогот. Важен фактор се и гените, но и работниот век поминат во рудник. Верувале или не, една од причините зошто луѓето на одредени подрачја заболуваат од рак на белите дробови е воздухот кој го вдишуваат.
Поточно, се работи за тоа дека не е сеедно на која надморска висина живеете. Воздухот е погуст во низините, а со тоа и побогат со кислород кој во претерани количества е опасен за човековиот организам.
Имено, кислородот е еден необичен елемнет, а секој пат кога јадеме, нашето тело го користи за да ја трансформира храната во енергија. Но, оксидацијата е метаболички процес со кој се ослободуваат слободни радикали, кои имаат канцерогени својства.
БИ МОЖЕЛО ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА:
Доколку ги чувствувате ИТНО ОДЕТЕ НА ЛЕКАР: Ова се првите симптоми на РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВИ!
Како лукот го намалува ризикот од рак на белите дробови?Факторите од кои луѓето заболуваат од рак на белите дробови, само делумно се познати. На сите веќе добро им е познато пушењето, но ова опасно забол

Пронајдете не на следниве мрежи: