Откриено племе во кое луѓето живеат преку 100 години, а ракот на нив не им е познат-еве која е тајната…

Loading...

Се повеќе луѓе се заинтересирани за еден необичен феномен во северниот дел на Пакистан каде е откриено племе чии припадници живеат преку 100 години…Која е нивната тајна?Станува збор за супстанца која не е признаена од службената медицина, односно супстанца која се користи во алтернативната медицина и во некои земји е практично нелегален.
Станува збор за леатрил( кој се нарекува и витамин Б17) . Голем број на луѓе го земаат преку кајсиите. Во средината на кајсијата има семка. Доколку го скршите оклопот ќе откриете мала семка која изгледа како бадем. Но, помека е од него.
Во овој дел од Пакистан дневно конзумираат од 250 до 3000 милиграми витамин Б17 и поимот болест за нив е непознат.
Витаминот Б17 прв пат е откриен во 1830 година во горчливиот бадем. Ернест Т. Кребс е првиот хемичар кој го промовирал овој витамин како лек против ракот во почетокот на 1950 година.

 
Теоријата на лечење на рак со витаминот Б17 се заснова на тоа дека ракот односно појавата на тумор е последица на неисхранетост, конкретно недостаток на витамини и минерали.
Фактот дека модерните луѓе се изложени повеќе на рак отколку „примитивните“(луѓето од ова племе)  се објаснува со тоа дека луѓето од ова племе дневно конзумираат 250 до 3000 милиграми Б17 за разлика од модерните луѓе.
Во племето Нунза ракот е непознат поим. Нивната храна е богата со витамин б17.
Дене на многу места може да се купат семки од кајсија. Имајте на ум дека веб страните кои продаваат семки од кајсија не може за зборуваат за витаминот Б17 односно дека помага во борбата против ракот.
Другите состојки богати со витамин Б17 се интегрално просо и леб. Леб направен од нив.
Исто така присутен е и во малините. Станува збор за супстанца која не е признаена од службената медицина, односно супстанца која се користи во алтернативната медицина и во некои земји

loading...
Loading...