Откриваме: Колку заработил Путин минатата година?!

Loading...

Рускиот претседател Владимир Путин, минатата година заработил речиси 60.000 долари помалку отколку пред две години.Тој во последните 12 месеци направил заработка од 3.672.208 рубљи, а тоа негде околу 103.060 долари.
Ако се направи споредба со неговиот приход пред две години, ланската заработка е помала за 60.000 долари, јавува новинската агенција „Итар тас“.
Меѓутоа, во даночната пријава на Путин за прв пат не се доставени податоци за заработката на неговата сопруга, од која Путин, официјално се развел минатата година. Нејзиниот придонес во семејниот буџет во 2012-та година бил околу 3.406 долари.
Исто така во даночната пријава, не се споменуваат неговите ќерки, Марија и Катерина , иако државните претставници имаат обврска да достават информации за членовите на семејството.
 Тој во последните 12 месеци направил заработка од 3.672.208 рубљи, а тоа негде околу 103.060 долари.
Ако се направи споредба со неговиот пр

loading...
Loading...