Отстранете ги пегите и лишаите од вашето лице со овие природни лекови

Loading...

Најдобри народни лекови за пеги и лишаи на лице!1.Пегите и лишаите на лице ќе ги отстраните ако дневно 4-5 пати го миете лицето со вода во која има сув пелин. Во 3 литри вода ставете 30 дкг свеж или 3 дкг сув пелин.
2.Лицето мијте го 4-5 дневно со равнец. Земете 1 дкг равнец на еден литар вода. 24 часа држете потопено во водата и 5 минути сварете го.
3. Чаша чај од жалфија пијте еднаш во текот на денот.
4.Чај од коњско опавче исто така е многу ефикасен за пеги.
5.Мијте го лицето секојдневно со сок од краставица, на која може да се додаде камилица.

 
6.Мијте го лицето со кравјо млеко два пати на ден.
7.Мијте го лицето со вода во која сте свариле магдонос.
8.Мед во сварена вода и мијте го лицето наутро и пред спиење.
9.Протријте го лицето со свежа главица лук.
10.Сите пеги на лицето мачкајте ги два пати со исцеден сок од јагоди или пак со свежи јагоди 20 минути.1.Пегите и лишаите на лице ќе ги отстраните ако дневно 4-5 пати го миете лицето со вода во која има сув пелин. Во 3 литри вода ставете 30 дкг свеж

loading...
Loading...