ОТСТРАНЕТЕ ГО КАМЕНЕЦОТ, очистете го забниот плак и уништете ги бактериите во устата САМО СО ЕДНА СОСТОЈКА

Loading...

Подобрете го своето здравје и избелете ги забите со помош на само една состојка!Веројатно оваа состојка веќе ја имате во домот. Во случај да немате идеја што тоа би можело да биде, ќе ви откриеме дека се работи за масло.
Во прашање е нерафинирано масло за јадење, попрецизно кокосово масло. Не е важно ако не ви се допадне вкусот, бидејќи нема да го изедете.
Наместо тоа, земете 2 лажички од маслото и ставете ги во уста. Проплакнете ја устата со кокосово масло како што ја плакнете со вода кога ги миете забите, држете во уста 5 минути,а потоа исплукајте. Можеби ќе ви биде непријатно, но во тоа е суштината.
Ова е техника која се користи во ајувердската медицина со векови. Со овој метод може да се излекува лошиот здив, гингивит, егземи, акни и многу повеќе.
Маслото ќе ги „извлече“ бактериите од порите на уснатата и од вашето тело воопшто. Оваа теорија не е научно подржана. Всушност, маслото, медот и други лекови само ја омекнуваат кожата за да се отстранат раните.
Но, како и да е науката укажува на тоа дека маслото влијае на отстранување на бактериите од устата. Во една студија е утврдено дека користењето на масло значајно ги отстранува бактериите, плактот и забниот каменец.
Употребата на конец може да го намали ризикот од рак, да ја намали количината на бактерии во усната шуплина, но и маслото може да го направи истото тоа.
Како резултат може да имате подобри заби и здив. Ако ова го правите секој ден имајте на ум дека препорака е да го држите маслото во устата полни 20 минути. Користите конец, четка и нормално масло редовно!Веројатно оваа состојка веќе ја имате во домот. Во случај да немате идеја што тоа би можело да биде, ќе ви откриеме дека се работи за масло.

loading...
Loading...