Отстранете ја главоболката и стресот САМО ЗА 30 СЕКУНДИ!

Loading...

Акупресурата е древна кинеска метода за лекување и самолекување за која не се потребни лекови, туку техника, знаење и вашите прсти.Сакате ли на себе да пробате едноставен потег кој го ублажува стресот и главоболкатa, тогаш пројнајдете ја оваа точка на раката и пристиснете ја 30-тина секунди.
Хоку точката е место на дланката меѓу коските на палецот и показалецот. Станува збор за акупресурно место поврзано со релаксацијата на горниот дел од телото, а со притискање на споменатото место се стимулираат нервите.
Постапка:
– Со палецот и показалецот на една рака притиснете ја хоку точката на другата рака
– Задржете 30 секунди или додека не почувствувате опуштање на мускулите
– Постапката повторете ја кога ќе почувствувате напнатост или главоболка предизвикана од стрес или замор.Сакате ли на себе да пробате едноставен потег кој го ублажува стресот и главоболкатa, тогаш пројнајдете ја оваа точка на раката и пристиснете ја 30

loading...
Loading...