Отворени се сефовите на Аркан: Погледнете што имаше внатре!

Денеска во „Комерцијалната банка“ во Белград биле отворени сефовите на Жељко Ражнатовиќ Аркан, но во нив нема пронајдено ништо“, дознава Блиц.Наредбата за отворањето на двата сефа била издадена минатата недела од страна на судија, кој по претходна постапка, по барање на Обвинителството за воени злосторства, бил заинтересиран, да во склоп на собирањето на доказите, дознае дали и што некогашниот командант на Српската доброволна гарда, во нив нешто оставил.
Обвинителството поднесе барање откако од Хашкиот трибунал добиле материјали кои биле предмет на обвинување против Аркан.
Материјалот во моментов го проверува Обвинителството по што ќе одлучи дали и против кого ќе покрене кривична постапка.
На отворањето не присуствувала Светлана Цеца Ражнатовиќ. ниту пак наследниците на Аркан.Наредбата за отворањето на двата сефа била издадена минатата недела од страна на судија, кој по претходна постапка, по барање на Обвинителството за

Пронајдете не на следниве мрежи: