Ова бебенце кое е тешко само половина килограм е доказ дека чуда постојат!

Loading...

Хана Беговиќ која е родена во Макарска на 28. jуни 2013 година, била родена три и пол месеци пред терминот, и била тешка само половина килограм и долга околу 30 сантиметри.Според докторите во  болницата во Сплит, Хана е најмалото бебекое досега било родено во Хрватска, а со својата мајка дваесет и три годишната Ања, од болница излегла пред неколку дена, по седум месечна борба за живот.
Додека била во болница Хана порасна цели 45 сантиметри и денес тежи 3700 гр.
Таа помина 75 дневна реанимација и компликации како крварење на мозокот, што Хана се храбро преброди
Во болницата  била нарекувана палче, а со оглед на тоа дека дишела без апарати од првиот ден, лекарите ја нарекувале – бебе чудо.
Лекарите не биле посебно оптимистични, па родителите Ања и Един ги подготвувале за најлошото сценарио.Според докторите во  болницата во Сплит, Хана е најмалото бебекое досега било родено во Хрватска, а со својата мајка дваесет и три годишната А

loading...
Loading...