Ова детенце е протерано од родното село. Ќе ве ШОКИРА причината за тоа!

Ова е вистинита приказна за 9-годишното момче Луо Кун Кун, кој е протеран од родното село, кога жителите, вклучувајќи го и неговиот дедо, потпишале петиција за да го „заштитат здравјето на селаните“ од „темпираната бомба“ која се наоѓа во него.Кун Кун заболел од сида, па поради својата болест бил непожелен во селото.
Тој се заразил од својата мајка уште додека бил во нејзиниот стомак, но болеста била откриена кога наполнил 5 години. Неговата мајка и очувот работеле во друга провинција, па детето растело кај бабата и дедото.
Бидејќи не сакале да го примат во ниту едно училиште, а соселаните избегнувале секаков контакт со него, Кун Кун најголемиот дел од времето го поминувал сам, играјќи се во шумата која се наоѓа во близна на селото.
Минатата година, вкупно 207 жители од селото потпишале петиција во која побарале од надлежните да преземат мерки за заштита и да го одведат Кун Кун од селото, за да го зачуваат своето здравје и здравјето на своите деца.
Во текстот пишувало дека Кун Кун е „страв за заедницата“ и дека е „темпирана бомба“.
Но, сепак судбината имала други намери за Кун Кун.
Тој добил место во интернат во едно училиште во Линфен и од ноември минатата година, редовно почнал да зема лекови против ХИВ.
Кун Кун заболел од сида, па поради својата болест бил непожелен во селото.
Тој се заразил од својата мајка уште додека бил во нејзиниот сто

Пронајдете не на следниве мрежи: