Ова девојче на училиште го ЗЕЗААТ поради името!

Loading...

Исис има 14 години и оди во училиште во САД. Тоа што се вика како и англиската кратенка за најпознатата терористичка организација ИСИС (Islamic State of Iraq and Syria), е причината поради која е лесна мета на секој училишен насилник. Не ѝ е лесно.Инаку, Исис е египетска божица на здравјето, мудроста и бракот,па тоа име за многу родители делува пожелно да се даде на женско дете. Освен Египќаните, култот кон Исис го негувале и Римјаните. Исис била пример за идеална мајка и жена, заштитничка на природата и владетелка.
Меѓутоа, тоа не значи многу за Американката Исис, чии врсници не знаат многу за потеклото на нејзиното име, освен дека тоа е организација „која ги мрази Американците“.
– Луѓето ме прашуваат зашто мразам и убивам Американци. Јас им велам дека не ги мразам Американците, бидејќи и јас сум Американка.
Исис Браун одлучила да застане во одбрана на името. На сите неуки насилници одлучила да им покаже која е и во што верува. Истапи во јавноста и ги повика сите коишто го носат името на ова древно египетско божество на женскиот род да им се спротивстават на неуките.
Порачала: „Сите вие коишто се викате Исис, сакајте си го името. Вие го добивте според името на божицата Исис, а не поради некоја терористичка организација со која немате никаква врска.“Инаку, Исис е египетска божица на здравјето, мудроста и бракот,па тоа име за многу родители делува пожелно да се даде на женско дете. Освен Египќан

loading...
Loading...