ОВА Е АНГЕЛОТ ШТО ГО ПРЕГАЗИ ВОЗ: Еве зошто ја преминувала пругата токму на тоа место!

Јана Ѓуриќ (15) ученичка во прва година во Земјоделско училиште во моментот на несреќата имала слушалки на ушите,а ударот бил толку силен што на несреќната девојка и се распарчило цело тело.На барската железничка кај стадионот Крушик во средата загина Јана Ѓ. (15) од Ваљево кога на пругите налетал еден патнички воз кој бил на релација Белград – Врвице – Приепоље, пишуваат белградските медиуми.
Таа била прва година во средно земјоделско училиште , и во моментот на несреќата имала слушалки на ушите.
– Машиновозачот не можел ништо да направи, а ударот бил толку силен што целотот тело на девојчето се распаднало – велат извори од истрагата.
Мештаните кои живеат во близина велат дека секој од нив поминува преку таа пруга за да си го скратат патот до центарот на Ваљево.
– Тој премин никаде не е обележан и многу мештани го користат претрчувајќи преку него. Можно е детето да не внимавало, а можеби не ни знаела дека возовите оттука повторно сообраќаат – велат жителите на местото.
Инаку овој дел од пругите некое време бил во прекин поради увидот, а возовите оттука не сообраќале од мај минатата година се до оваа, поради оштетување во близина на станицата Ластра. На барската железничка кај стадионот Крушик во средата загина Јана Ѓ. (15) од Ваљево кога на пругите налетал еден патнички воз кој бил на релација

Пронајдете не на следниве мрежи: