Ова е најдобриот енергетски пијалок во вашиот живот!

Loading...

Идејата е да пронајдете вистинска мешавина од овошје, зеленчук и мешунки, кои ќе ги ставиме во блендер и ќе направиме вкусен пијалок и извор на моќ, богат со хранливи состојки за вашето тело. Можностите и докажаните бенефиции за пиење зелен пијалок на дневна основа се одлични.Својства на зелениот пијалок:
1.Губење на тежина
2.Подобрување на расположението
3.Природна детоксикација и прочистување
4.Огромен процент од дневните потреби на витамини, минерали и антиоксиданси
5. Природни влакна
6. Среќни клетки
7. Поддршка за имунолошкиот систем
Зелените пијалоци се одлични во секое време од денот, но особено се одлични за појадок. Нашето тело проаѓа преку природните циклуси во текот на целиот ден, каде што се фокусира соодветно на три процеси: елиминација, присвојување и асимилација. Во утринските часови, ние типично се наоѓаме во процес на елиминација и нашето тело се фокусира на ослободување на отровите и за прочистување.

Јадењето на тежок појадок, може да биде контрапродуктивно во овој круг. Помислете како ќе се чувствувате ако се обидувате да ја исчистите кујната и пред да завршите, некоја доаѓа и почнува да вади храна, за да си направи голем оброк. Тоа дефинитивно ќе ве забави или можеби целосно ќе ве спречи да исчистите целосно. На истиот начин работи и нашиот организам.
Рецепти за зелен пијалок:
1. Половина краставица
1 лимон
1 рака спанаќ
1 банана
1 чаша замрзнат ананас
1 чаша органски јогурт
кокосово млеко/ вода
2. Неколку раце спанаќ и кељ
1 банана
1-2 чаши замрзнати јагоди
1 цел лимон
2 лажици органски чиа семиња
вода
3. Едно манго
1 чаша моркови
1 јаболко
1 бананаСвојства на зелениот пијалок:
1.Губење на тежина
2.Подобрување на расположението

loading...
Loading...