Ова е најдобриот лек за простата

Loading...

Како што мажите стареат, често доаѓа до различни проблеми со простатата, а најчестиот е проширување на простатата, акутни и хронични воспаленија и се почесто рак на простата. Ракот на простатата е најчестиот вид на рак кај мажите покрај ракот на белодробното крило. Она што за жените е проблем со градите или репродуктивните органи, простатата е дефинитивно за мажите. Состојки и подготовка на лекот за простата:
Потребно е да го најдете растението наречено врбовица. Постојат повеќе видови, а како лековита за простата можете да користете :
Розова врбовица (Epilobium roseum), ситно цветна врбовица (Epilobium parviflorium), планинска врбовица (Epilobium montanum), темно зелена врбовица (Epilobium Obscurum), ридска врбовица (Epilobium collinum), алпска врбовица (Epilobium anagallidifolium), како и барска и песочна врбовица
Полна лажица на сува или свежа билка попарете во 2 дл врела вода. Оставете да одстои 5-10 минути, извадете ја тревата, а чајот испијте го. Чајот се пие два пати на ден и тоа наутро на празен стомак и навечер пред спиење. Чајот пијте го колку што е потребно,но најмалку неколку недели. Многу брзо може да ги очекувате првите резултати од подобрената состојба.
Чајот се користи кај сите проблеми со простатата и дава одлични резултати. Марија Требен со овој чај со успех ги лекувала воспаленијата на простатата и мочниот меур, проблемите со мокрење предизвикана од простатата, уринарно крварење, непријатности и болки во простатата и мочниот меур, но и бубрезите, ракот на простатата и мочниот меур.
Интересно е да се спомене дека врбовицата како чај и најдобар лек за простата се споменува на сите континенти,култури и јазици, што доволно зборува за нејзината универзална препознатливост и успех.
Чајот е со пријатен вкус, билката е сосема безопасна и не треба да се грижите за било какви несакани ефекти. Нема потреба да ја зголемувате дозата во однос на оваа која ви ја препорачавме, значи две чаши чај по 2 дл на ден. Состојки и подготовка на лекот за простата:
Потребно е да го најдете растението наречено врбовица. Постојат повеќе видови, а како лековита

loading...
Loading...