Ова е најдоброто чоколадо во светот

Чоколадото „Кит Кет“ на светски познатиот бренд „Нестле“, е прогласено за најдобро на светот, според интернет анкетата во која учествуваа повеќе од 100.000 луѓе, наведува „Индепендент“.По „Кит Кет“, следат „Твикс“, „Сникерс“, „Милки Веј“ и „Херши Бар“. Меѓу првите 10 се и „Нестле Кранч“, „Батерфингер Бар“, „3 Маскетирс“, „Тоблероне“ и „Алмонд Џој“.
Најголемо изненадување е тоа што „Киндер Буено“ се најде на прилично разочарувачкото 29. место.
Во анкетата беа вклучени само чоколадите во облик на табла, додека оние во форма на јајце, топче, полутопче и други форми, не беа земени предвид.По „Кит Кет“, следат „Твикс“, „Сникерс“, „Милки Веј“ и „Херши Бар“. Меѓу првите 10

Пронајдете не на следниве мрежи: