Ова е најголемиот страв на најбогатите луѓе во светот!

Loading...

Еден милјардер го опиша наголемиот страв на голем број супер-богати луѓе. Дејвид Хардинг, Британец и директор на компанијата Winton Capital Management, има богатство кое се проценува на повеќе од 1,5 милијарда долари.
Овој 55-годишник ја почнал кариерата како брокер, а потоа основал своја компанија. Од тогаш е милионер но и голем хуманитарец.
Сепак открива дека и покрај тоа што е многу богат како и други богаташи има една работа која го мачи.
„Сакам убави работи, а еден од најголемите стравови на богатите е дека тоа ќе ги расипе нивните деца, односно многуте привилегии може да ги направат лоши луѓе“-вели тој.
Токму затоа тој често се однесува скржаво кон своите деца. На пример неговиот 55-ти роденден го прославил само во прошетка во природа со нив. Дејвид Хардинг, Британец и директор на компанијата Winton Capital Management, има богатство кое се проценува на повеќе од 1,5 милијарда долари.

loading...