Ова е најсреќен град на светот

Истражувањето на порталот “Time Out”, во кое учествувале 15.000 луѓе од 32 светски престолнини – вклучувајќи ги Барселона, Берлин, Токио и Њујорк, покажало дека Мелбурн е најсреќен град на светот.Овој австралиски град, според Индексот на градски живот, се нашол и на четвртата позиција како највозбудлив град на светот, зад Чикаго, Њујорк и Порто. 
 
Градовите се рангирани на основа на оцените во седум различни категории: храна и пијалаци, култура, општествена заедница и општествени односи, соседство, среќа, степен на погодности за живот и достапност.
Заклучено е дека 89 проценти од населението во Мелбурн ужива во животот во овој град, а 9 од 10 лица изјавиле дека биле среќни во последните 24 часа.
 
Списанието “Economist” исто така го прогласил Мелбурн за најпогоден град за живеење за 2017-тата година, седми пат по ред.
Ова се уште неколку победници во различни категории:
 
Дубаи – најдолго работно време.
 
Вашингтон – најголем број на самци на сцената за забавување.
 
Њујорк – најдобар ноќен живот, но и најмногу стрес.
 
Париз – најненаспиено население, но и најмногу секс.
 
Чикаго – највозбудлив град.
 Овој австралиски град, според Индексот на градски живот, се нашол и на четвртата позиција како највозбудлив град на светот, зад Чикаго, Њујорк и По

Пронајдете не на следниве мрежи: