Oва е првиот подземен „пивовод“ во светот!

Loading...

Белгија е позната по одличното пиво, па затоа не треба да се чудите што таа ќе стане првата земја на светот, која ќе има подземен „пивовод“. Уморни од големите камиони, властите на градот Бриж одлучија со цевководи да ги поврзат 5-вековна стара пиварница со фабрика, во која се полни драгоцениот пијалок.
Цевководите ќе се протегаат 3 километри под земја од пиварницата „De Halve Maan“ во срцето на градот до индустрискиот парк, од каде што пивото се испорачува низ целиот свет.
Системот цевки ќе менува дури 500 камиони на улиците низ градот, што претставува околу 85 % од камионскиот сообраќај во Бриж.
Секоја година пиварницата ја посетуваат 100 000 туристи. Поради долгата традиција, УНЕСКО ја стави на листата на светско културно наследство. Уморни од големите камиони, властите на градот Бриж одлучија со цевководи да ги поврзат 5-вековна стара пиварница со фабрика, во која се полни драг

loading...
Loading...