Ова е рецептот за лекот за срце, стар 800 години!

Loading...

Се користи кога ќе почувствувате било какви срцеви тешкотии, како што се треперење, аритмии или стрес, а се покажа корисен и против ангината пекторис. Создавач на познатиот рецепт е калуѓерката Хилдегард вон Блинген, која живеела пред 800 години. Подоцна рецептот го пренесе и траварката Марија Требем, авторка на книгата „Здравје од божјата аптека“. Природниот лек за срце се покажа корисен при срцевите слабости, но и кај сериозните срцеви заболувања.
Состојки:
-10 свежи стебла од магдонос (без корен)
-1 литар домашно црно или бело вино
-2 лажици вински оцет
300 грама природен мед

Подготовка:
10-те свежи стебла магдонос заедно со листовите ставете ги во литар природно вино и додајте 1-2 големи лажици вински оцет.
Гответе 10 минути на тивок оган. После тоа додадете ги 300 грама мед и оставете го уште 4 минути. Процедете го виното и додека е топло ставете во шише. Добро затворете. Талогот кој се создава не е штетен и може слободно да се пие. Создавач на познатиот рецепт е калуѓерката Хилдегард вон Блинген, која живеела пред 800 години. Подоцна рецептот го пренесе и траварката Марија Тре

loading...
Loading...