ОВА ГО НЕМАТЕ ВИДЕНО: Го шета кучето, возејќи се во мерцедес!

Loading...

Сопственичката на едно куче од ловечка раса, го навлeчe гневот на австриската јавност, посебно на организациите за заштита на правата на животните.Имено, таа пред Нова Година во Котингбрун, беше забележана како го шета кучето додека го држи каишот зад воланот од нејзиниот мерцедес!
Сведоците го забележале кучето надвор од автомобилот, а госпоѓата седела внатре и го држела каишот. Било повеќе од очигледно дека кучето страда, бидејќи каишот почнал да го стега околу вратот. Кога ја прашале сопственичката зошто го влече кучето со автомобилот, таа рекла дека не разбира во што е проблемот, бидејќи поради операцијата на `рбетниот пршлен, таа не била во состојба да оди покрај него.
Една организација за заштита на животните ја пријави жената кај надлежните власти во Баден.
„На секого кој има дури и малку сочувство, ќе му биде јасно дека кучето страдало кога жената го влечеше со мерцедесот“, изјавил Елмар Фелкл, претседател на едно друштво за заштита на животни.Имено, таа пред Нова Година во Котингбрун, беше забележана како го шета кучето додека го држи каишот зад воланот од нејзиниот мерцедес!
Све

loading...
Loading...