Ова лековито растение е најпопуларно во Индија. Откријте зошто!

Босилекот е најпознато лековито растение во Индија, не само поради лековитите својства, туку и поради својот учинок кој го има врз умот, телото и духот.Босилекот многумина го сметаат за најсветото растение во светот, кое има исцелелувачки, прочистувачки и духовен ефект. Тој е најпознатото растение во Индија, кое е ценето илјадници години наназад.
Светиот босилек се користи при третирањето на многу болести, како што се настинката, треската, болката во грлото, кашлањето, бронхитисот, астмата и срцевите заболувања. Тој ефикасно ги смирува нервите, а познато е дека ги зголемува меморијата и менталните способности.
Босилекот има свое посебно место во индиската култура поради суптилната моќ за заштита и прочистување, па многу Индијци околу вратот носат ѓердан направен од неговото стебло. Велат дека тој ѓердан штити од негативни влијанија, додека во исто време го поттикнува духовниот напредок.
Негувањето на босилекот во домот или во дворот ќе донесе благодат за сите членови од семејството.
Се верува дека со редовната нега на ова растение, неговото полевање и кружење околу него во насока на стрелките на часовникот, личноста се прочистува од лошата карма и гревовите.Босилекот многумина го сметаат за најсветото растение во светот, кое има исцелелувачки, прочистувачки и духовен ефект. Тој е најпознатото растение

Пронајдете не на следниве мрежи: