Ова се 10 знаци кои покажуваат дека сте целосно будни

Loading...

Зарем не е очигледно дека почна да се чувствува глобалното будење?! Но ова будење не е процес кој се случува преку ноќ, потребно е многу време за да се дојде до вистината и конечното будење и гледање на реалниот свет.Сепак, од ден на ден вистината ни станува се појасна. А тоа може да го забележите  ако сте дел од луѓето кои се будат.
Ова се 10 знаци кои покажуваат дека сте целосно будни:
1. Знаете дека нема значајни разлики помеѓу главните политички партии
– Неспорно е дека не постои значајна разлика меѓу политичките партии кога станува збор за акција на повеќето важни прашања. Дури и најзакоравените идеолози како Џон Кјузак  почнуваат да се будат.
2. Сфаќате дека федералните резерви , или меѓународното централното банкарство во поширока смисла, е суштината на нашите економски проблеми
– Кога една мала група на луѓе ја имаат способноста да создадат богатство од ништо, да пресметуваат високи камати и да водат кон подобрување на  планетата во нивна корист без разлика на тоа каков тип на влада има во една земја.
3. Знаете дека превентивна војна никогаш не е потребна
– Кога ќе сфатите дека самоодбраната е единствениот прифатлив облик на насилство , тогаш станувате будни човечки суштества.

 

4. Знаете дека сте систематски затруен, како, од кого и зошто
– Има многу начини на кои денеска не трујат. Како можат тоа да им го прават на едни невини луѓе? – Кога ќе почнете да го барате одговорот на ова прашање ќе се доближите чекор понапред кон будењето.
5. Сфаќате дека Владата никогаш не може да донесе закон за морал, ниту пак треба
– Невозможно е  владата да спроведе морал со пиштоли, кафези, и даноци , бидејќи тие јасно ќе предизвикаат сериозни штети на вашата слобода и благосостојба .
6. Знаете дека мејнстрим медиумите се целосно во сопственост и изманипулирани од страна на владејачките елити
– Многу од медиумите се купени и  платени од страна на владеачките партии., па преку нив на некој начин сакаат да вршат контрола на умот.

 
7. Знаете дека вашите соседи не ви се најголеми непријатели иако имате жестоки идеолошки несогласувања со нив
– Повеќето од идеите не се нивни. вашите соседи се индоктринирани и хипнотизирани како и остатокот од нас, се додека некој не им помогне да ги просветлат нивните мисли и верувања.
8. Кога ќе дознаете дека крајот на играта е контролиран од планетата Земја
– Откако ќе се сфатите дека крајот на играта за владејачката елита е да се има целосна контрола на сите витални аспекти на општеството преку глобалната влада, светските валути , меѓународни вооружените сили, и така натаму, вие никогаш нема да заспиете кога целосно ќе ја прифатите оваа реалност.
9. Ќе препознаете дека постојат езотерична сили кои манипулираат со нашиот физички свет
– Без разлика дали сте верска или духовна личност , научни или едноставно љубопитни , постојат многу теории за невидливата сила. Дел од секое будење е сфаќањето дека многу повеќе работи можат да бидат возможни отколку невозможни
10. Моќта да го промените светот почива во самите вас
–  Ќе знаете дека сте целосно будни кога ќе сфатите дека имате бесконечна моќ да го промените светот едноставно живеејќи за  промената што сакате да ја видите.Сепак, од ден на ден вистината ни станува се појасна. А тоа може да го забележите  ако сте дел од луѓето кои се будат.
Ова се 10 знаци

loading...
Loading...