Ова се 5-те начини на кои социјалните мрежи влијаат врз нашиот ум!

Loading...

Упорноста на социјалните медиуми е секако менување на постоечки нешта. За неколку минути, вие можете на Фејсбук да му честитате роденден на стар пријател, да најдете интересни рецепти за вечера на Пинтерест, да гледате нешто на Јутјуб и да ги следите информациите за разни настани на Твитер. Но, социјалните мрежи не ги менуваат само нашите навики, туку го менуваат и нашето размислување. „AsapSCIENCE“ го создаде ова видео, кое ќе ви ги покаже 5 начини на кои социјалните мрежи влијаат на вашиот мозок – понекогаш на начини кои не се исти со начините на зависниците од дрога. 
Видеото может да го погледнете на следната страница.

„AsapSCIENCE“ го создаде ова видео, кое ќе ви ги покаже 5 начини на кои социјалните мрежи влијаат на вашиот мозок – понекогаш на

loading...
Loading...