Ова се 6-те лица, кои се излечија од дијабетес за 30 дена, со само една промена – II дел

Loading...

Дијабетесот е една од најпознатите неконтролирани болести на нашето време. Според Американската дијабетичка асоцијација, во 2012 година, 29 милиони Американци или 9,3 % од населението, имаат дијабетес. Во вчерашниот прв дел ви ги прикажавме 6-те лица и пристапот до нивното излекување: Ова се 6-те лица, кои се излечија од дијабетес за 30 дена, со само една промена – I дел. Во денешниот втор дел, ќе прочитате за тоа какви промени се случија во нивното здравје, откако ја поминаа предвидената програма. Резултати
До последниот 30 ден од програмата, беа забележани неверојатни резултати и со тоа делумно ги поништија верувањата дека за дијабетисот нема лек.
На Кирт веќе не му беа потребни лекови. Неговото ниво на шеќер во крвта падна на нормални 73, без лекови. Подоцна се дозна дека тој боледувал од дијабетис тип 1, уште од почетокот. Денешната состојба му е во нормални граници.
Бил престана да зема 19 лекови и ослабе 14 килограми. Нивото на шеќер во крвта падна на нормални 74, без лекови или инсулин. Денешната состојба му е нормална.
Мишел престана да користи лекови и ослабе 10 килограми. Неговиот шеќер во крвта падна на 109, без користење на лекови. Состојбата му е нормална.
Пем ослабе за 12 килограми, со ниво на шеќер од 112, без лекови. Состојбата е во границите на нормалата.
Остин, кој беше дијабетичар од типот 1, загуби 9 килограми и ги намали единиците на користење на инсулин од 70 на 5. Кај него се забележаа драстични промени во дијабетичната состојба.

Лицето со дијабетис тип 1(Кирт) целосно се излечи, нешто што се сметаше за невозможно, а останатите 5 лица со дијабетис тип 2, повеќе немаа потреба да користат инсулин.
Што ни кажува ова?
Луѓето пробуваат секакви алтернативи за да постигнат резултати и подобро се снаоѓаат отколку да ги слушаат советите на одредени лекари и официјални лица. Важно е луѓето да ги знаат своите опции и да можат сите да ислушаат, па после да одлучат. Знаеме дека многу лица со дијабетис, кои не се свесни за моќта на храната во промена на нивната состојба, сеуште земаат инсулин и следат упатсва, мислејќи дека тоа е единствената вистина. Резултати
До последниот 30 ден од програмата, беа забележани неверојатни резултати и со тоа делумно ги поништија верувањат

loading...
Loading...