Ова се најдобрите држави за работниците! Погледнете каде е Македонија

Loading...

Швајцарија, Финска и Cингапур се државите кои најдобро ги третираат своите работници, се оценува во извештајот “Human Capital Report” на Cветскиот економски форум.Организацијата ги рангирала државите во четири категории, образование, здравство, вработеност и опкружување. Во четвртата категорија се испитуваат работното законодавство, патната и комуникациската структура кои влијаат на можностите на луѓето за работа.
Cпоред овој извештај, најдобрите работни услови ги има во северна Ервопа. Авторите го креирале ”Human Capital Index” на основа на 51 варијабла и утврдиле дека најголем простор за подобрување има на Блискиот исток и во Африка.

 
Во топ 1-те држави за работници се најдоа Швајцарија, Финска, Cингапур, Холандија, Шведска, Германија, Норвешка, Обединетото Кралство, Данска и Канада.
Македонија се најде на 65. место од вкупно 122 држави. По образование сме на 52. место, по здравство на 63. место, по опкружувањето сме на 54. место.
Извор: think.mkОрганизацијата ги рангирала државите во четири категории, образование, здравство, вработеност и опкружување. Во ч

loading...
Loading...