Ова се најхуманите луѓе на светот!

Loading...

Светот некогаш може да биде прилично мрачно и тажно место, меѓутоа кога ќе видите луѓето од долунаведената листа, што се направиле за да им помогнат на другите, ќе ви се врати вербата во човештвото.  Ова се луѓето со големо срце, чии гестови ќе ве остават без зборови.
1. Кијуне Сугихара – овој Јапонец спаси повеќе од 6000 Евреи, во времето додека беше јапонски дипломат во Литванија. Тој го ризикуваше својот живот, давајќи им патни визи на Евреите за да ја напуштат земјата. За него не се знаеше се до моментот додека Израел не го одликуваше, година дена пред да почине.
2. Познатиот актер Расел Бренд е познат по тоа што понекогаш сака да доведе дома некој бездомник и да поразговара со него за неговите проблеми.

3. Бугарот Добри Добрев, кој има скоро 100 години, секој ден пешачел по 25 километри од своето село до Софија за да питачи. Подоцна се дозна дека сите пари што ги добил од обичните поминувачи,( околу 40 000 евра) ги донирал за обнова на бугарските цркви и манастири. Тој преживува со својата месечна пензија од 80 евра.
4. Џејмс Харелсон донирал крв преку 1000 пати и така спасил околу 2 милиони животи.
5. При една сообраќајна несреќа, Том Круз и помогна на жртвата, повика Брза помош и беше со неа се додека не ја однесоа во болница. Откако дозна дека лицето не е здравствено осигурано, Том плати 7000 долари, колку што беше износот на лечењето.
6. Дејв Грол, поранешниот тапанар на групата Нирвана и сегашен пејач во Фу Фајтерс, на двајца заробени рудари во Австралија, чија желба била да им донесат Ајпод со песни од Фу Фајтерс, лично им пренесе дека кога ќе излезат од рудникот, ќе им даде карти за било кој концерт на неговиот бенд како и две ладни пива.
Се надевам дека овие луѓе ке ве инспирираат да направите некое добро дело.  Ова се луѓето со големо срце, чии гестови ќе ве остават без зборови.
1. Кијуне Сугихара – овој Јапонец спаси повеќе од 6000 Евреи, во

loading...
Loading...