Ова се најстарите младенци во светот: Заедно имаат 194 години!

Во Велика Британија, вчера стапија во брак Џорџ Кирб кој има 103 години и 91-годишната Дорин Лаки, со што станаа најстарите младенци на светот.Со вкупно 194 години, овие двајца Британци го срушија претходниот рекорд на Гинис кој од 2002 година го држеа Французи.
По 27 години заеднички живот, Џорџ Кирб и Дорин Лаки се венчале во хотелот на неговиот син, во друштво на роднини и блиски пријатели.
Дорин била облечена во бел фустан со цветови, а Џорџ во темно одело. Тој е поранешен боксер, кој сега се наоѓа  во инвалидска количка.
-Не сакавме порано да губиме време на венчавка, но ете, на крај сепак го направивме тоа, рекла Дорин.
Со вкупно 194 години, овие двајца Британци го срушија претходниот рекорд на Гинис кој од 2002 година го држеа Французи.
По 27 години заедни

Пронајдете не на следниве мрежи: