Ова се тајните за најлесно остранување на дамките!

Loading...

Дамките ги прават дури и највнимателните од нас- тие некогаш едноставно неможат да се избегнат. Сепак, знаете ли како најлесно да се „решите“ од нив?Еве неколку совети кои ги добивме од еден професионален костимограф.
 
Дамка од масло
Истурете малку детска пудра и почекајте правта да го впие маслото и потоа остранете ја дамката до четка за одело.
 
Површински дамки
Површински дамки од храна, шминка или кармин најлесно ќе ги отстраните ако ги избришете со обична влажна марамица.
 
Дамка од мастило
Испрскајте ја со лак за коса и потоа исперете ја.
 

Бела кошула
Парче бела креда е одличен лек за дамка на бела кошула.
 
Црно вино
Просипете малку џин и потоа исперете ја.
 
„Откачете се“ од непријатниот мирис на пот.
Во шишенце за распрскување помешајте 30 милилитри вотка со 60 милилитри вода и прснете се испод пазувите. Ќе се потите помалку и непријатниот мирис веднаш ќе исчезне.Еве неколку совети кои ги добивме од еден професионален костимограф.
 
Дамка од масло

loading...
Loading...