Ова се вистинските причини зошто секогаш сте „шворц“

Loading...

Секогаш сте шворц и со правен париочник? Ги знаете ли вистинските причини зошто е тоа така?!Дали знаете зошто секогаш вашиот паричник е празен и немате доволно пари за да ги задоволите сите ваши потреби? 
Постојат неколку главни причини зошто сте секогаш шворц….
Им дозволувате на сите од вас да позајмуваат пари Звучи познато реченицата: „Еј, може да ми позајмиш 100 денари? Не носам пари за сендвич“.Доколку одговорот на ова прашање е да, тогаш тука е и објаснувањето зошто сте шворц. Можеби 100 денари не изгледаат многу, меѓутоа кога позајмувате неделно, тие се собираат. Доколку сте ваков тип на личност, едноставно ќе мора да научите да кажете не, без да бидете некултурни. Едноставно речете дека немате пари, па после неколку обиди и личноста ќе се откаже.

Подлегнувате на притисокот од колегитеСекогаш ќе постојат луѓе побогати од вас кои ќе сакаат да ги трошат своите пари на глупости, без да размислуваат дали ќе имаат другиот ден за јадење.Без разлика на тоа дали станува збор за излегување во кафич или ресторан, доколку немате пари, не е некултурно да кажете не. Не подлегнувајте на нивниот притисок – не е срамота да кажете дека штедите.
Не знаете како да ги распоредите паритеСумата којашто ви ја даваат вашите родители треба да се троши за вашите основни животни потреби – плаќање на кирија, сметки и купување храна. Сигурно не за нови Adidas патики или некоја екстравагантна блуза.Доколку не знаете како да ги распоредите, добро би било да си направите пресметка за да видите колку пари ќе ви останат. Откако ќе ги помирите сите долгови, на крајот на месецот, доколку ви останат пари, тогаш можете да купувате што ви душа сака.Дали знаете зошто секогаш вашиот паричник е празен и немате доволно пари за да ги задоволите сите ваши потреби? 
Постојат неколку глав

loading...
Loading...