Ова сигурно ќе ве одвикне од газираните пијалоци!

Loading...

Знаеме дека газираните пијалоци не се добри за нас, но и понатаму ги пиеме и тешко е да ги исфрлиме од секојдневниот живот. Меѓутоа, можеби овие факти ќе ви помогнат да донесете цврста одлука и да се одвикнете од нив, пишува „Huffington Post“. Газираните пијалоци прават слоеви од сало околу нашите органи
Во прашање се опасни масти, кои не можеме да ги видиме со голо око. Дански истражувачи спроведоа истраѓување во врска со ефектите од газираните пијалоци, барајќи од учесниците да пијат засладени сокови, млеко со иста количина на калории, диетални сокови или вода секоја ден во траење од 6 месеци. Вкупната количина маса остана непроменета кај сите учесници, но личностите кои ги пијат обичните газирани сокови имале драстично зголемена тежина, кога се скриените, опасни масти во прашање, како мастите на желудникот и скелетот.
Газираните пијалоци не помагаат при диета
Во прашање е логична претпоставка – преминот од сокови со шеќер на сокови без шеќер , може да биде добар за вашето здравје. Сепак, диеталните газирани пијалоци поседуваат сопствена опасност и несакани ефекти. Истражувачите од Универзитетот во Тексас следеа 475 возрасни личности, во текот на 10 години и открија дека овие личности, кои пиеле диетални газирани пијалоци, забележиле пораст од 70 % во обемот на струкот во споредба со личностите кои не пиеле газирани пијалоци.

Газираните пијалоци ја загадуваат нашата вода
Нашите тела не можат да разложуваат вештачки засладувачи, така да тие кога го напуштаат нашето тело, патуваат директно во водоводниот систе. Фабриката за третман на вода исто така не може да ги задржи и тие одат во нашите езера и реки.
Брзо стареете поради газираните пијалоци
Трошите голема сума на пари на бројни препарати, лични тренери и мултивитамини, како би го запреле процесот на стареење, но сеуште не сме се одвикнале од газираните пијалоци. Меѓутоа, можеби тоа е првата работа, која треба да ја направиме. Газираните пијалоци ја намалуваат густината на коските и предизвикуваат проблеми со бубрезите. Газираните пијалоци прават слоеви од сало околу нашите органи
Во прашање се опасни масти, кои не можеме да ги видиме со го

loading...
Loading...