ОВА ВИ Е ДОВОЛНО: Консумирајте само по 100 грама црвен кромид дневно

Loading...

Црвениот кромид е силен природен антибиотик. Не заборавајте редовно да го консумирате, а еве и како! Усна празнина
Со џвакање на суров црвен кромид и тоа 3-8 минути дневно, усната слуз станува целосно стерилна.
Ендокрини жлезди
Црвениот кромид ја забрзува работата на штитната жлезда и на панкреасот, го подобрува и го регулира излачувањето на нивните хормони.
Дишни органи
Црвениот кромид го смирува кашлањето, го забрзува искашлувањето и помага при зарипнатост, грип, воспаление на грлото, воспаление на белите дробови, бронхитисот и астмата.
Црева
Црвениот кромид го спречува развојот на штетните микроорганизми на цревната флора, ја штити слузта на цревата и го смирува воспалението на слузта на цревата.
Варење
Црвениот кромид го поттикнува апетитот, го забрзува и го регулира варењето, ги отстранува пречките во варењето, како што се, на пример, запекот и подуеноста.
Бубрези
Црвениот кромид ја забрзува работата на бубрезите и излачувањето на мочта, па,помага при воспаление на бубрезите и воспаление на мочниот меур, како и застојот на мочта.
Коски и зглобови
Црвениот кромид го забрзува излачувањето на водата и на штетните материи од телото, помага при ревма, артритис и гихт.Усна празнина
Со џвакање на суров црвен кромид и тоа 3-8 минути дневно, усната слуз станува целосно стерилна.

loading...
Loading...