Оваа билка ја имате во својата градина, а не сте свесни дека може да излекува ќелавост!

Loading...

Многумина не се упатени во нејзините здравствени својства, но таа нашироко се користела и од страна на древните грци. Во прашање е рузмаринот, и повторно станува популарен во алтернативната медицина.Многумина не се упатени во нејзините здравствени својства, но таа нашироко се користела и од страна на древните грци. Во прашање е рузмаринот, и повторно станува популарен во алтернативната медицина.
Според неодамнешно истражување, рузмаринот спречува стареење и работи како моќен антиоксиданс, го подобрува протокот на крвта во сите ткива, ги јакне крвните жили и поттикнува циркулација.

Поради сето тоа, рузмаринот може да се користи за лекување на главоболки, за подобрување на меморијата и стимулирање раст на коса. Позитивно делува на системот за варење, и луѓето често го користат за лекување запек, грчеви во стомакот и пречки во ваењето.Многумина не се упатени во нејзините здравствени својства, но таа нашироко се користела и од страна на древните грци. Во прашање е рузмаринот, и по

loading...