Оваа фотографија од 23-годишната девојка го обиколи светот-еве и зошто!

Фотографијата за краток рок доби 190.000 лајкови и споделена е повеќе од 9 илјади пати. Кога на 23- годишната Англичанка Битани  Товнсенд и здосадило  криењето на вреќичките на стомакот по колостомијата, се фотографирала во бикини и тие фотографии ги објавила на Фејсбук. Не се ни надевала дека ќе стане сензација. 
Фотографијата за краток рок доби 190.000 лајкови и споделена е повеќе од 9 илјади пати. Таа сфатила дека нема од што да се срами затоа што добила самодоверба да го оствари својот сон и да стане модел.
Таа боледува од Кронова болес, хронично воспаление на цревата уште од детството. Поминала неколку операции и од 2010 година има вреќички на стомак во кои заминува сварената храна. Иако била среќна што преживеала, сфатила дека мора да продолжи да живее со својата болест, поради што се откажала од манекнството. Самодовербата за покажување на телото не ја добила и откако се омажила. Но, откако нејзиниот маж ја фотографирал токму оваа фотографија се се променило…

 
Таа шест месеци подоцна фотографијата ја испратила во здружението за оболени од Кронова болест. А оваа фотографија потоа се најде на интернет и на многу заболени им пружи инспирација и поддршка  The Huffington Post.
-Ако можам барем малку да им помогнам на другите кои се во иста ситуација да се чувствуваат малку подобро, тогаш сум навистина среќна- рекла таа. 
Во продолжение погледнете ја фотографијата. 
 

Објава by Crohn's and Colitis UK.
Кога на 23- годишната Англичанка Битани  Товнсенд и здосадило  криењето на вреќичките на стомакот по колостомијата, се фотографирала во б

Пронајдете не на следниве мрежи: