Оваа ГРЕШКА ја прават сите кога им е топло па е УШТЕ ПОЛОШО!

Loading...

Обидувајќи се набрзина да се разладат, луѓето секојдневно прават  голема грешка па наместо на нивното тело да му  биде поудобно, му станува полошо. Погледнете за што се работи!Голема е грешката за време на летните горештини да пиете ладна вода или сокови полни со мраз бидејќи на течноста ѝ треба време да се рашири низ телото и  да го  хидратизира. Затоа  најидеално е во текот на летото да пиете вода на собна температура бидејќи така телото најбрзо  ќе има корист од неа. Водата треба секогаш да биде подобар избор од соковите.
Исто  така, иако е тешко да се замисли тоа, добро  е да се испие и  топол чај, но  кога  надвор воздухот е сув, не влажен. Чајот ќе го поттикне потењето  а со  тоа и  разладување на телото. Имајте на ум дека со потење се губат  течности од телото  па секако  треба да се надокнадат истите.
Докторите велат дека треба да се избегнува алкохол бидејќи дополнително  го суши организмот, а би  било  добро  и  да се намали количината на кафето.каде и  да бидете, секогаш крај себе имајте шишенце вода и секако  пијте ја полека. Доколку  го практикувате тоа секој ден телото  ќе има доволно течности и полесо ќе ја поднесете жежтинатаГолема е грешката за време на летните горештини да пиете ладна вода или сокови полни со мраз бидејќи на течноста ѝ треба време да се рашири низ тел

loading...