Оваа храна ШТИТИ ОД РАК!

Ракот е една од најтешките болести на денешницата која одзема многу човечки животи. Затоа важно е да се знае на кои се начини можеме да се бориме против таа ужасна болест.Доколку конзумирате некои од следните намирници ќе го намалите ризикот од појава на рак и други опасни болести.
Бел лук
Тој содржи соединенија кои можат да го стимулираат имунитетниот систем во борбата против ракот а имаат и потенцијал да го намалат туморот. Студиите сугеритаат дека тој е одличен во борбата против ракот на желудник и дека доста ефикасно го намалува ризикот од појава на таа болест.
ТУКА прочитајте ги 5-те главни симптоми на ракот!
Брокула
Брокулите можеме да ги наречеме и „супернамирници“ , бидејќи ја спречуваат појавата на ракот па затоа треба почесто да се конзумираат. Студиите покажуваат дека е најдобро да ги сварите, а добро е да ги јадете и свежи. Имено, доколку ги ставите во микробранова ќе изгубат 97 отсто од своите заштитни својства.
Бразилски ореви
Тие се богати со селен, пред кои клетките на ракот посакуваат никогаш да не настанале. Студиите покажуваат дека само 200 милиграми селен дневно (тоа е количината која се наоѓа во два бразилски ореви) го намалува ризикот од рак на простатата до 63 отсто, дебелото црево до 58 отсто и ракот на белите дробови до 46 отсто. Доволна причина за да го внесете во редовната исхрана.

Цитруси
Дневна доза на цитрус (лимон, портокал, грејпфут, лимета), го намалува ризикот од рак на устата, грлото и желудникот за 50 отсто.
Боровница
Боровницата го зазема првото како овошје со најсилни антиоксиданти. Оние нестрашливи слободни радикали, нестабилни соединенија кои можат да ги оштетат клетките и да доведат до разни заболувања, вклучувајќи го и ракот.
ТУКА прочитајте ги знаците кои укажуваат на рак на панкреас!
Артичок
Богат со извор на силимарин, антиоксиданси кои можат да помогнат во превенција на ракот на кожата.
Лосос
Истражувањата покажуваат дека доколку три до четири пати неделно конзумирате риба, ќе го намалите ризикот од леукемија. Освен тоа, истражувањата покажале и дека конзумирањето на масните врсти на риба (лосос, скуша, туна, сардина) го намалуваат ризикот од карцином.

Киви
Тие најчесто се споредуваат со рачна бомба. Имено, кивите имаат еднакво дејство на ќелиите на ракот. Буквално ги уништува. Содржи антиоксиданси, витамин Ц и Е , лутеин и бакар! Совршено овошје.
Црвен лук
Исхраната во која е застапен црвениот лук може да го намали ризикот од рак на простатата до 50 отсто. За најделотворните резултати се препорачува да се конзумира свеж.
ТУКА дознајте ги симтомите за ракот на бели дробови!
Кисела зелка-купус
Студиите покажуваат дека со текот на ферментацијата на киселата зелка се создава и едно друго соединение кое има антиканцерогени својства. Доколку ви е премногу кисела можете да ја измиете во вода, без страв дека ќе изгуби некои од нејзините кисели својства.  Доколку конзумирате некои од следните намирници ќе го намалите ризикот од појава на рак и други опасни болести.
Бел лук

Пронајдете не на следниве мрежи: