Оваа намирница ќе ги избрише брчките од вашето лице!

Loading...

Како што старееме, така нивото на колаген опаѓа во нашиот организам. Тоа резултира со појава на брчки на лицето, а прво страда пределот околу очите. Со намалувањето на колагенот, доаѓа до губиток на еластичноста, па околу очите се прават брчки, подочници, ќесички…Иако на пазарот постојат разновидни, воглавно прескапи препарати со колаген, ние ви откриваме природен извор. Потребни ви се само една намирница и чепкалка за уши.
Белки од јајце
Постапка:

Прво добро исчистете го лицето, а потоа издвојте ги белките од жолчките. Земете една чепкалка за уши, натопете ја во белките и премачкајте преку затворени очи, капаците и подочниците, односно на местата каде ви се појавиле брчки. Држете ги очите затворени околу 5 минути, односно додека не се исуши белката. Потоа држете уште 15 минути, па измијте се со ладна вода.
Белките спречуваат и појава на нови брчки. Оваа постапка повторувајте ја секој ден и резултатите ќе бидат видливи.Иако на пазарот постојат разновидни, воглавно прескапи препарати со колаген, ние ви откриваме природен извор. Потребни ви се само една намирница и

loading...