Оваа порака може ДА ВИ ГО УНИШТИ МОБИЛНИОТ ако имате Вибер!

Откако ќе ја отворите опасната порака, нема ни да забележите дека мобилниот е заразен, а опасноста важи и за останатите мобилни апликации за комуникација, како и за стандардните СМС пораки.Се појави најопасниот вирус досега! Нов вид вирус кој мобилниот го заразува преку СМС или порака која сте ја добиле преку различни апликации и им овозможува на криминалците непречено да ги соберат вашите лични податоци  – име и презиме, адреса или податоци за сметки во банка.
Овој вид хакерски напади се откриени од експертите за безбедност на компанијата FireEye, коишто тврдат дека вирусот брзо се проширил низ светот.
Имено, на вашиот уред може да дојде преку текстуална порака во која се бара да кликнете на одреден линк. Откако ќе кликнете, во мобилниот се инсталира вирус, а потоа почнува следењето на вашите активности.
Наводно, преку една таква порака досега се заразени дури 130.000 корисници во Данска, кои несвесно го преземале вирусот.
За да се обезбедите максимално, ви препорачуваме да не одговарате на пораки за кои не сте сигурни од кого пристигнуваат и не кликајте на непроверени линкови добиени преку СМС пораки.Се појави најопасниот вирус досега! Нов вид вирус кој мобилниот го заразува преку СМС или порака која сте ја добиле преку различни апликации и им о

Пронајдете не на следниве мрежи: