Оваа течност сите ја имате во својот дом, ставете ја во уво 60 секунди и болката ќе исчезне за миг

Многумина грешат кога ги чистат ушите и ушната школка бидејќи ушниот восок вцушност не би требало да се остранува. Можеби изгледа нехигиенски, но неговото формирање е приорден процес за заштита на внатрешното уво од разноразни бактерии. 
Кога има премногу восок во увото, веројатно ќе доживеете некои од следниве симптоми: 
– чешање на внатрешното ушно каналче
– чуство дека ушите се полни со нешто
– вртоглавица
– зуење во ушите
– лош слух
Еве неколку домашни лекови против ушниот восок
– Ставете хидроген перокисд во вода. Бидете сигурни дека тоа ќе биде вода со пероксинд кој комерцијално е достапен со јачина од 3%. 
Ставете неколку капки во увото и тресете ја главата за да помине во ушниот канал.Можеби изгледа нехигиенски, но неговото формирање е приорден процес за заштита на внатрешното уво од разноразни бактерии. 
Кога има пр

Пронајдете не на следниве мрежи: