Оваа тинејџерка заработува 40.000 долари месечно од рекламите на „Youtube“

Loading...

Секоја дискусија за Бетани Мот започнува со броеви. Нејзиниот Youtube канал има скоро 5 милиони гледачи( повеќе од Лејди Гага), додека на Инстаграм ја пратат преку 2 милиони луѓе, повеќе него што Vogue, Elle, Glamour и Cosmopolitan имаат заедно.Бетани завршила средно школо и живее во мирен град во Северна Калифорнија.
Станала популарна благодарејќи на Youtube снимките во кои таа покажува што се си купила и разговара за тоа.
Во едно интервју таа открила дека убавината на Youtube ја откrила откако некој од нејзините пријатели ја малтретирал онлајн.
„Не сакав да разговарам со никого ниту пак да излезам од дома. Youtube беше мојот „прозорец кон светот“ и начин да не се грижам за тоа што другите мислат за мене. 
Од тогаш настанале 100-тина видео клипови кои оваа тинејџерка самата ги монтирала. И понатаму фокусот е кон работите кои си ги купила, а често зборува и за шминкањето и фризурите. 
Никогаш не одговорила на прашањето колку пари заработува, но се претпоставува дека успева да заработи неверојатни 40.000 долари месечно и тоа само од рекламите на Јутуб, 
 Погледнете едно од нејзините видеа…

Бетани завршила средно школо и живее во мирен град во Северна Калифорнија.
Станала популарна благодарејќи на Youtube снимките во кои таа по

loading...
Loading...