Оваа здрава храна не би требало да ја јадете!

Некогаш јајцата биле оптужени дека убиваат со холестерол, т.е. дека треба да се фрлаат жолчките, а омлет да се прави само од белки. Епа после ни рекоа дека јајцата се супер. Слично е и со маслата и мастите. Ако не сте знаеле, маста доживува голем повраток на трпезата, а изгледа дека на црната листа сега се наоѓа сојата и сите нејзини производи.Американската докторка Фејт Даниел кажува дека луѓето во Азија јадат помала количина соја од цело зрно, додека во западните технолошки процеси се раздвојуваат протеините и маслата, што е процфес во кој доаѓа до „труење“ на сојата.
„Нема ништо природно во овој процес! Денешната напредна технологија не само што не успева да ги елиминира анти-нутриентите, туку напротив, ги остава како отрови во храната во која доаѓаат благодарение на обработката на висока температура“ – рекла докторката.
Докторката вели дека најлоши за здравјето се хидрогенизирани сојни протеини, бидејќи се обработени полни со фитати, супстанци кои ја блокираат апсопцијата на минералите во организмот. Според некои податоци, фитатите ја намалуваат апсорпцијата на железото до 60%! Инаку, докторката Даниел и нејзината екипа тврдат дека конзмацијата на сојата е поврзана со следните болести:
– Проблеми со штитната жлезда (добивање на тежина, летаргија, вртоглавица, опаѓање на косата, намалување на либидото…)
– Преран пубертет и проблеми во развојот на бебињата ид ецата
– Рак
– Оштетување на мозокот
– Респираторни проблеми
– АлергииАмериканската докторка Фејт Даниел кажува дека луѓето во Азија јадат помала количина соја од цело зрно, додека во западните технолошки процеси се р

Пронајдете не на следниве мрежи: