Овие 10 компании го поседуваат интернетот

Loading...

Во суштина никој не може да го поседува интернетот буквално, но ако некоја компанија ги поседува веб сајтовите кои имаат најмногу посетеност, тогаш таа контролира што ќе гледате во вашите компјутери додека сте онлајн.Најпосетуваните веб страни на интернетот, како што и ќе претпоставите, ги поседува Гугл.
Страните на Гугл ги посетуваат 1,2 милијарди посетители секој месец, што значи еден од седум луѓе на планетава ги посетува веб сајтовите на гугл еднаш месечно. Веб сајтот за статистики „Statista“, објави табела каде се прикажани 10 компании кои го „поседуваат“ интернетот односно чии веб сајтови се најпосетувани. Додека Гугл е светскиот лидер, по него секако е Мајкрософт, Фејсбук и Јаху.
Повеќе на: Think.mkНајпосетуваните веб страни на интернетот, како што и ќе претпоставите, ги поседува Гугл.
Страните на Гугл ги п

loading...
Loading...