Овие десет работи мора да ги исфрлите од дома

Loading...

Решете го нередот по дома, така што непотребните работи ќе ги исфрлите од дома. Воведете ред, што ќе ви го осигура и внатрешниот мир. 1. Облеката која не ја носите
Ормарите ви се извор на нередот. Ако нешто не сте носеле подолго од 18 месеци, нема ни да ви треба. Облеката подарете ја на некој што сте сигурни дека му треба.
2. Непотребни хартии
Освен ако не е во прашање нешто важно, како документи, немојте да чувате непотребни хартии плашејќи се дека некогаш ќе ви притребаат.
3. Уредски материјал
Ако масата ви е преполна со пенкала кои веќе не работат, редно време е да ја расчистите и сфатите дека нема да проработат.
4. Стара електроника
Не користените направи, да не зборуваме за старите кабли, само завземаат простор. Често ги чуваме каблите, иако веќе не ги користиме.
5. Работите кои се распар
Тоа се однесува на чорапите и ракавиците кои веќе немаат пар, капаците без лонец и сл. Зар на луѓето им треба нешто што го нема другиот пар?

6. Намирниците на кои им истекол рокот на траење
Скоро се има рок на траење – проверувајте го и фрлајте се на што е веќе истечен. Понатаму, исто така направете со работите кои сте ги купиле на минатиот одмор.
7. Стара шминка и лакови за нокти
Чувањето стара козметика не само што создава неред, туку може да биде опасна по вашата кожа.
8. Детски работи
Не полудувајте веднаш, не велиме да ги фрлите сите уметнички дела што ги направиле вашите деца, но чување на секоја шкртка не е ни практично, ниту е продуктивно.
9. Книги
Ако имате еден куп книги кои немате ни намера да ги отворите, или веќе сте ги прочитале, некои од нив и по неколку пати, издвојте ги омилените и задржете ги, а останатите подарете ги во хуманитарни цели или во локалната книжара.
10. Неред во гаражата 
Оваа година одлучете гаражата да не биде само место са собирање стари работи. Време е да ги фрлите сите работи кои нема да ги користите. 1. Облеката која не ја носите
Ормарите ви се извор на нередот. Ако нешто не сте носеле подолго од 18 месеци, нема ни да ви

loading...
Loading...