Овие домашни лекови морате да ги одбегнувате по секоја цена!

Loading...

Иако, секогаш се залажуваме дека малите настинки и болести можеме да ги третираме со помош на природни домашни лекови, но, всушност тие треба да ги одбегнуваме! Еве кои се тие.Солената вода за болно грло, или купка од зобна каша за егзем се секако препорачливи и делотворни лекови, но постојат и такви кои ги користите члесто, а не би требало.
Путер за опекотини
Иако многу користат ладен путер како прва помош за опекотини, лекарите тврдат дека тоа не е најдобар избор. Тие велат дека оваа метода повикува на инфекција, бидејќи путерот може да размножи бактерии на оштетеното ткиво на кожата и да предизвика полоша иритација.
Кафе за мамурлак
Најдобар дел од утрото, шолја топло кафе, не е баш најдобра опција за вашиот црн дроб доколку вечерта сте претерале со алкохол. Кафето може да ви го вознемири стомакот и да го доведе организмот до дехидратација. Ако сакате телото да го исчистите од токсини, најдобро е да пиете големи количини вода.
Паста за заби против акни
Ова сме го правеле скоро сите. Но, докторите велат дека не треба. Тие велат дека пастата за заби не може да го исчисти лицето од акни, а состојките кои ги содржи, можат дополнително да ја иритираат кожата.Солената вода за болно грло, или купка од зобна каша за егзем се секако препорачливи и делотворни лекови, но постојат и такви кои ги користите члес

loading...
Loading...