Овие луѓе имаат 80% поголем ризик за рак на грло: Опасен симптом кој сите го игнорираме!

Loading...

Пушење цигари, алкохол и ХПВ вирусот не се единствени предизвикувачи на рак на грлото и гласните жици.Неодамна објавена студија, која опфатила 600 болни од рак на грло, покажала дека ризикот за појава на рак на грлото и гласните жици, е поголем кај оние кои имаат проблеми со киселини.
Студијата исто така покажала дека антацидите, но не и лековите кои блокираат лачење на желудочни киселини, го намалуваат тој ризик.
Студијата е на траг на претходно објавените резултати, а тоа нас не предупредува дека пушењето, конзумацијата и инфецијата од ХПВ вирусот, не се веројатно единствените ризици за настанување на рак на грлото.
На испитувањата се покажало дека честите киселини го зголемуваат ризикот од рак дури за 78%, дури иако луѓето не пушат и не пијат алкохол.

Честата појава на киселините се смета за онаа која се појавува секојдневно или неколку пати неделно. Притоа, содржината од желудникот се враќа во хранопроводот, а притоа киселините и ензимите од желудникот предизвикуваат иритација и воспаление на слузокожата на хранопроводот.
Имајте на ум дека киселините можете лесно да ги контролирате, бидејќи за нивната појава, исхраната е пресуден фактор. Преобилните и презачинети оброци ја влошуваат состојбата, па се советуваат чести и помали оброци.Неодамна објавена студија, која опфатила 600 болни од рак на грло, покажала дека ризикот за појава на рак на грлото и гласните жици, е поголем кај

loading...
Loading...