Овие Марфиеви закони сигурно ќе ги сретнете во секојдневниот живот

Loading...

Сите го знаеме Г-дин Марфи. Во многу ситации тој е присутен во нашите животи и знае да вмеша прсти кога најмалку е потребен. 
Бидејќи е насекаде околу нас, еве неколку примери кои го покажуваат тоа:
1. Никој не слуша додека не направиш грешка.
2. Кога се обидуваш некому да му покажеш дека машината не работи, таа ќе проработи.
3. Оној што плаќа најмалку, најмногу приговара.
4. Никој не ги забележува големите грешки.
5. Краен рок е една недела по планираниот краен рок.
6. Подобро добар план денес, отколку совршен утре.
7. Веројатноста лебот да падне од страната намачкана со путер е правопропорционална со цената на килимот.
8. Смешкај се… Утре ке биде полошо.
9. Глупакот и неговите пари обично победуваат на изборите.
10. Кој се двоуми веројатно е во право.
11. Додека дојдеш на ред правилата ќе се сменат.
12. Штом некому направиш услуга, тоа ќе стане твоја работа.
13. Шансата секогаш се појавува во најнеповолниот момент.
14. Доколку нешто не може да тргне наопаку, ќе тргне наопаку.
15. Ништо не е толку мало за да неможе да се напумпа.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Сите го знаеме Г-дин Марфи. Во многу ситации тој е прису

loading...