Овие папучи скоро сите ги имате: Но, ВЕДНАШ ќе ги фрлите откако ќе го прочитате ОВА!

Ги носат возрасните, но најмногу ги сакаат децата. Можеби поради фактот што се многу практични.Една германска телевизија направи тестирање на кроксици од разни произведувачи и дојде до шокантно откритие дека се преполни со токсични и канцерогени хемикалии кои во телото влегуваат преку кожата.
Станува збор за кроксици кои можат да се најдат скоро на секој агол за време на летната сезона.
Овде не станува збор за оригинални обувки, туку за нивните имитации.
Овој податок го изнесе германската телевизија WDR (Westdeutscher Rundfunk), која сама ја покрена анализата на тие летни обувки.
Коктелот од опасни супстанци е пронајден во сите пластични „кроксици“, независно од цената и класата на производот. Доколку сепак сакате да продолжите да ги носите овие сандали, според препораката на WDR, би требало барем да облечете чорапи.
Кроксиците посебно загрижуваат поради присутноста на полициклични ароматски јаглехидрати, кои се значително канцерогени. Од десет тестирани кроксици, дури шест ги содржат овие хемиски соединенија во далеку повисоки нивоа од препорачаното.
Оригиналните кроксици немаат штетни материи, но во нив е забележана присутност на две материи кои можат да предизвикаат иритација на кожата и алергија.
New layer…Една германска телевизија направи тестирање на кроксици од разни произведувачи и дојде до шокантно откритие дека се преполни со токсични и канцерог

Пронајдете не на следниве мрежи: