Овие три компании користат ГМО во млекото за бебиња

Loading...

Бебињата се многу чувствителни на храната која ја конзумираат. Во многу случаи дошло до сериозни пореметувања, канцери и слични болести поради внесување на ГМО продукти. Прочитајте кои компании користат ГМО адитиви во своите продукти и внимавајте со што ги храните вашите најмили. 
Similac
Ова е еден од најраспространетите брендови млеко за бебиња, а и често се дава бесплатно во болниците. Компанијава буквално ви продава шишенце млеко вредно 100 долари полно ГМО адитиви. Компанијата „Абот Лабораторија“ која го призведува млекото е една од 10те најмоќни фармацевтски компании во светот, а за некое време акционерите ќе гласаат дали компанијата ќе продолжи со употребата на ГМО адитиви во млекото.

 
Enfamil
Mead Johnson Nutrition го произведува ова млеко кое исто така често им се дава на бебињата во болниците. Енфамилот е направен така да ги задоволи сите потреби на новороденчињата. Сепак, ни ова млеко не е потполно здраво. Издвојуваме неколу видови млеко кое содржи ГМО адитиви:
Енфамил со железо
Енфамил со низок процент на железо
Енфамил без лактоза
Енфамил 22
Енфамил Next Step (варијанти со и без соја)
Енфамил Нутрамиген
Енфамил Pro-Soybee

 
Gerber Good Start
Бренд на американскиот огранок на Нестле, кои пред неколку години отидоа до таму да сакаат да патентираат вода. Дали треба да веруваме на компанија која сака да ја патентира и приватизира водата? Нестле реши да ги игнорира угренциите да не вметнува ГМО адитиви во млекото за бебиња, со што игнорира голем број на светски влади и моќни организации.
  
Similac
Ова е еден од најраспространетите брендови млеко за бебиња, а и чес

loading...
Loading...