Овој бездомник секоја ноќ „мува“ различна девојка за да не спие на улица

Loading...

Доколку мислевте дека бездомник не е во состојба успешно да заведува девојки, се лажете. Џои (26) без кров на глава  во Њујорк е доказ дека тоа е можно. Бездомникот од Бостон повремено спие на ладниот тротоар, но тоа не му е пречка да ја „смува“ девојката што ќе му се допадне.Во текот на денот се обидува да дојде до дезодоранс во продавница или бесплатни примероци на гел за коса, а оние малку пари кои ќе ги заработи ги троши на изгледот.
И тогаш трга во акција. Неговата ароганција и став едноставно ги доведува жените до лудило, па затоа секоја девојка го „прибира“ во својот стан.
„Њујорк е прекрасен, има осум милиони луѓе можеш да бидеш со различна девојка секој пат, кога и да посакаш. На секоја и велам дека ја сакам и дека сакам да се оженам со нејзе- чисто да се најдеме во разговор. Минатата ноќ како некој богаташ пиев и јадев јастог“, вели Џои.
Тој признал дека сака алкохол и дека мајка му го избркала од дома бидејќи кај него пронашла дрога.

„Можеби  спијам на тротоар две или три ноќи неделно, но утредента можам да правам што ќе ми текне. Во седум наутро ме буди некоја девојка и ми вели дека сум се онесвестил на тротоарот и дека морам да одам дома. Но, се будам со пари во џебот. Мојата единствена одговорност е да не изгледам како бездомник“.
Потоа им порачал на младите никако да не се огледуват на него.
„Никогаш немојте да бидете како мене. Никогаш. Овој живот не е за секого. Прилично сум сигурен дека , кога ќе ги погледнете другите бездомници во Њујорк, јас сум единствениот кому ова му успева“.Во текот на денот се обидува да дојде до дезодоранс во продавница или бесплатни примероци на гел за коса, а оние малку пари кои ќе ги заработи ги т

loading...
Loading...