Овој човек го направи невозможното!

Loading...

Џулијан Митермаер (21), го собори светскиот рекор на одење по жица бидејќи помина неверојатни 224 метри, на застрашувачка висина од дури 200 метри.На тој начин, тој го собори рекордот на Американецот Џери Мизевски, чиј претходен рекорд беше одење на 10 метри.
Џулијан го изведе ова неверојатно достигнување на просторот на швајцарската брана Мовусан.
-За одењето ми требаа 40 минути, на височина од 200 метри. Подвигот го изведов на најголемата европска брана, истата онаа кај која беше снимен и филмот за Џејмс Бонд, рече Џулијан за сајтот Redbull.com.
Овој дечко призна дека прво бил исплашен и дека воошто не очекувал дека уште со првиот обид ќе го собори светскиот рекорд.

-Чувството е навистина чудно. Браната е прилично „кул“, застрашува и мотивира истовремено. Нервозата ми се зголеми кога дојдов до средината. Немав чувство дека се приближувам кон целта, а стапалата почнаа да ме болат и тоа многу силно, призна Митермаер.
Тој додаде дека последните 30 метри му биле најтешки за одење, со оглед на тоа дека тие се нарекуваат и „транзиција“ од страна на луѓето кои ја практицираат оваа активност.
-Им благодарам на сите од мојот тим, на кои им го доверив мојот живот, на крај изјави Џулијан Митермаер, новиот светски рекордер во одење по жица по должина.На тој начин, тој го собори рекордот на Американецот Џери Мизевски, чиј претходен рекорд беше одење на 10 метри.
Џулијан го изведе ова неве

loading...
Loading...