Овој онколог откри 9 ужасни работи кои упорно се криеја досега од нас со цел. Време е да ја знаете вистината!

Д-р Марти Макари е хирург – онколог, кој работел и во ОН. Тој не запира да делува и да прави сѐ што е можно за наметнување и почитување на транспарентност во областа на здравството.Марти Макари работел како хирург – онколог во една од најдобрите болници во САД. Тој најдобро може да сведочи за извонредните можности на современата медицина.
Но, освен тоа, докторот станал сведок на монструозните грешки од страна на хирурзите – предозирање со лекови, грешни дијагнози, заборавени тампони во раните и што ли уште не.
Вистината и само вистината – 9 застрашувачки признанија на практикантот хирург – онколог
Сметате дека модерната медицина ги достигналa висините и прави чуда? Пред да го помислите тоа прочитајте ги овие 9 застрашувачки признанија на практикантот хирург – онколог Марти Макари. Овие 9 факти тешко дека ќе го променат вашиот живот, но се надеваме дека ќе ги имате в предвид кога ќе ви биде потребно.
1. Истражувањата откриваат дека еден од секои четири пациенти е жртва на лекарска грешка.
2. Американските хирурзи погрешно оперираат пациенти 40 пати неделно.
3. Само еден кардиолог е отпуштен во врска со изјавата дека 25% од електрокардиограмите се погрешно протолкувани.
4. Здравствениот систем ги поттикнува лекарите да препишуваат непотребни процедури и лекови, а профитот на лекарите зависи од бројот на операциите извршени од нив.

5. Речиси половина од методите за лекување не се засновани на ништо!
6. Лекарите свесно не им ја кажуваат на пациентите можноста за бескрвна операција. Многу голем дел од лекарите кои дипломирале престижни високи медицински училишта и универзитети препишуваат хомеопатски лекови.
7. Само 10% од лекарите се заинтересирани за состојбата и заздравувањето на пациентите по операцијата.
8. Основна цел на лекарот – припишување на лекови. Колку поскапи, толку подобро. Лекарства се препишуваат дури и во случаите кога нема потреба од лекување и телото може само да се опорави. Така се стимулира економијата. Има јасна и докажана постоечка врска помеѓу производител, трговец на лекови и лекар. И врската не е поврзана со подобрување на здравјето на луѓето – сосема не. Во оваа врска станува збор само за пари.
9. Не се лажете – лекарски грешки, скриени и срамни факти за работата на здравствените работници се повеќе од деветте наведени.
Советот на д-р Макари е следниов: Доверете се на лекар, препорачан од други пациенти. Дури и во здравството рекламата уста до уста ја прави најдобрата работа.
Секоја година во Америка 225 илјади пациенти умираат од директна медицинска нега и интервенција. 106 илјади луѓе умираат како резултат на користењето на одобрени лекови. Други 119 илјади стануваат жртви на медицински сестри и несоодветна грижа од страна на медицинскиот персонал.
Додека сѐ уште не е создаден лек за сите болести, ни се наметнува да се задоволиме со она што го имаме … На глобално ниво – медицинските грешки се на трето место меѓу сите причини за смрт и е добро да размислиме пред овој факт.Марти Макари работел како хирург – онколог во една од најдобрите болници во САД. Тој најдобро може да сведочи за извонредните можности на современа

Loading...