Овој вид на рак се шири ужасно брзо, а многумина мислат дека ги мачи обична киселина во стомакот

Loading...

Од непозната причина,  бројот на пациенти кои боледуваат од рак на желудникот  расте од дена на ден, а се смета дека  до 2025 година бројката ќе порасне за дури 140 проценти. Проблемот кај овој вид на рак е тоа што симптомите се чести, секојдневни проблеми како што е киселината во желудник и проблеми со голтањето.По примерот на Американецот Јау Ренсберг, докторите  предупредуваат дека игнорирањето  на проблемите како што е киселината би можело да доведе до фатални последици.
Јау страдал подолго време од киселини, се додека сопругата не го приосилила да оди на преглед. Дури и по лекарствата, киселините се почесто му се јавувале, па затоа го пратиле на ендоскопија, процес при кој се снима внатрешноста на желудникот, а потоа и дигестивниот тракт.
Први симптоми на рак  на белите дробови кои не смеете да ги игнорирате
Му бил откриен рак на желудникот  и веднаш му бил отстранет  со операција.
Ренсберг имал среќа  што ракот бил откриен на време. Но, за жал ретки се случаите овој рак да биде откриен на време поради  симптомите   кои вклучуваат  чести проблеми како што е киселината и отежнато голтање, па затоа стапката на преживеани од рак на желудникот е само 20 проценти.

Овде можете да прочитате кои се главните симптоми на ракот
Ито така, од овој вид на рак мажите заболуваат  дури 4 пати повеќе од жените.
Мајкл Спранг, професор по гастроентерологија на медицинскиот факултет во Илиноис, советува  доколку од овие симптоми почувствувате  само киселина, тогаш нема место за паника. Почнете од промена на исхраната и исфрлете ја зачинетата храна, кафето и алкохолот.
Доколку киселината не ви се смирува ниту по  лекарства, тогаш докторот би можел да ви посоветува ендоскопија.
Ова се првите симптоми на ракот на дебелото цревоПо примерот на Американецот Јау Ренсберг, докторите  предупредуваат дека игнорирањето  на проблемите како што е киселината би можело да д

loading...
Loading...